петък, 2 декември 2011 г.

Истанбул-кулинарни изкушения

Край моста Галата  до  Златния рог в морето се полюшват три пищно по ориенталски украсени гемии. От тях се носи аромат на печена риба-пекат скумрия.
Мъже с национални носии бързо те обслужват.
Слагат рибата в топъл "екмек"/хляб/ , а до тях и колички с насипна туршия в чашки.
Вкусно.
Количките с туршия.
Продава се и прясна риба.

Сергиите са отрупани с зеленчуци.

И един любим плод в Турция-нар.


На пазара на подправките Египетския пазар можеш да намериш всичко: познати и непознати подправки, чай, сладости, ядки.








Нациналната напитка е чаят. Казан в който запарват чай.

Много са вкусни и сирената и киселото мляко. Вкусът им е истински-натурален.



И много сладости-баклави, локуми и какви ли не сладки сладкиши.


 Баклавички.


Бозаджийница-бозата е като крем-гъста и се консумира с лъжичка.


Количка на която пекат кестени и царевица и топли, топли ти ги дават.


Няма коментари:

Публикуване на коментар