сряда, 9 ноември 2011 г.

ТОРТА БИСКВИТКА





ПРОДУКТИ:

Сметана-1 кофичка-200гр.
Захар -150 гр.смляна на пудра;
Кисело мляко-1 кофичка-400мл;
Кайсии от един компот, пасирани;
Желатин-20гр.
Опаковка бисквити „5 МИНУТИ”
Украса: шоколадови пръчици; кокосови стърготини, настърган шоколад и др.



ПРИГОТВЯНЕ:

В голям съд смесваме с миксер киселото мляко, захарта, кайсиите и сметаната до получаване на хомогенна смес;
Желатина се накисва в 150 мл. от сока на компота;
Накиснатият желатин се поставя на водна баня и се затопля докато се втечни напълно;
Втечнения желатин се прибавя към сместта;
Поставяме една бисквита в съда и леко сиропираме със сок от компота;
Заливаме със сместта;
Повтаряме операцията със всичките бисквити/4 бр./;
Заливаме с останалата смес и поставяме в хладилник за няколко часа да се стегне желатина;
Готовата торта нарязваме на парченца.
 *Съда който се използва трябва да бъде с размери подходящи за формата и размера на бисквитите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар