сряда, 9 ноември 2011 г.

КАША ОТ КОПРИВА



Копривата е най-разпространената билка у нас.
Тя е изключително добро природно средство за подсилване на организма след зимата.
В нашата национална кухня тя е много ценена и през пролетта от коприва се правят супи, каши, баници.
Добре е да се берат връхчетата на младата коприва при намаляваща луна.
Предлагам ви една вкусна пролетна каша от коприва.





Продукти:
/за 2-3 порции/
коприва-200 гр.
вода-1 л.
олио 2-3 лъж.
брашно 2-3 лъж.
червен пипер-1 лъж.
яйца-2 бр.
сирене-100-150 гр

Приготвяне:

Във вряща подсолена вода сваряваме копривата за около 15 минути.
Отцеждаме от водата сварената коприва и накълцваме на ситно.
В тиган загряваме олиото и леко запържваме до златисто брашното.
Поставяме червен пипер и след него по малко от копривата и от водата, в която тя е вряла.
Получената каша разбъркваме.
Постепенно добавяме и от копривата и от водата до получаване на желаната гъстота и бъркаме.
Когато кашата е сварена / след около 10 мин/ слагаме две разбити яйца и разбъркваме непрекъснато.
Последно се слага сиренето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар