сряда, 9 ноември 2011 г.

СУПА ТОПЧЕТА

ПРОДУКТИ:
Кайма-150-200гр.;
Лук-1 глава;
Яйце;
Кисело мляко-3-4 суп.лъжици;
Ориз-3 суп. лъж.;
Морков;
Чушка;
Домат-50-100гр.;
Подправки: чер пипер смлян, чубрица, сол, лим.сок, бульон;
Олио;
Вода-1.5л.


ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Сваряваме 1 суп. лъж. ориз в малко вода;
Ситно нарязваме лука;
Нарязваме моркова и чушката на ситно;
В малко олио се задушават лука, чушката и моркова;
След това се разрежда с топлата вода;
Когато заври се посолява и след 10 мин се пускат топчетата;
Каймата се слага в дълбок съд и в слагаме: малко белтък, нарязан лук, полусвареният ориз, подправки;
Всичко объркваме и с мокри ръце оформяме топчета, които пускаме едно след друго във врящата супа;
След 15мин. се слагат 3 суп.лъж.ориз;
Като се свари ориза се слагат доматите;
Застройката се прави с яйцето и киселото мляко и лим.сок;
Постепенно се прибавя от топлата супа към застройката;
Готовата супа не се захлупва плътно с капака, за да не се пресече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар