- цяло пиле;
- 250мл бира или бяло вино;
- 150мл вода
- 50-60гр. масло;
- 3-4 суп. лъж. брашно;
ПОДПРАВКИ:
- сол;
- чер пипер;
- червен пипер;
- куркума;
- къри;
- пилешки бульон и друго каквото ви харесва.Куркумата и кърито дават приятен жълт цвят на печеното.
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилето се нарязва на парчета, посолява се и престоява за около 30 мин.
Смесваме подправките с брашното.
Подсушаваме леко парчетата пиле и ги овалваме в сместта от брашно и подправки.
Слагаме в тавичката и заливаме с виното /бирата/ и водата.
На всяка порция поставяме парченце от маслото.
Печем в загрята фурна за около 1ч, и 20 мин.
И накрая получаваме това:
Няма коментари:
Публикуване на коментар