сряда, 9 ноември 2011 г.

ТИКВЕНИК

Необходими продукти:

-един пакет фини точени кори за баница;
-600гр. тиква настъргана;
-50гр. стафиди;
-50гр нарязани орехи;
-канела;
-олио;

За сиропа:
-захар-2 кафяни чашки захар /150гр./;
-вода-150мл.;
-пакетче ванилия, коричка от лимон;



Приготвяне:
Разстиламе корите. Мажем най-горната с олио и ръсим орехите със стафидите и слагаме настърганата тиква. Завиваме две кори на рулце и поставяме в намазана с олио тава. Обикновено стават 7 рула.

Печем около 40 мин. в загрята фурна. Първите 15 минути фурната да пече по-силно отдолу.
Докато се пече тиквеникът си правим сиропа с водата, захарта и ароматите.
Сиропираме горещият тиквеник със студен сироп.
Завиваме с найлончето от опаковката на корите и слагаме една кърпа да се задуши и попие сиропа.
ЧЕСТИТ ПЕТКОВДЕН!

Няма коментари:

Публикуване на коментар