сряда, 9 ноември 2011 г.

ПАРФЕ

ПРОДУКТИ:
Сметана-1 кофичка-200гр.
Захар -150 гр.смляна на пудра;
Кисело мляко-1 кофичка-400мл;
Кайсии от един компот, пасирани;
Желатин-20гр.;
Сладко-от ягодки или друг плод;
Украса филийки портокал или друг плод.


ПРИГОТВЯНЕ:
Желатина се накисва в 150 мл. от сока на компота;
В голям съд смесваме киселото мляко, захарта, кайсиите и сметаната;
Накиснатият желатин се поставя на водна баня и се затопля докато се втечни напълно;
Втечнения желатин се прибавя към сместта;
На дъното на формата се поставят плодовете за украса;
Сместта се излива във форма за кекс и се оставя в хладилник за 3-4 часа докато се стегне;
Съда с парфето потопяваме за миг в топла вода и веднага обръщаме внимателно.
Украсяваме с плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар