сряда, 9 ноември 2011 г.

ПРОЛЕТНА БАНИЦА С ЛАПАД /КОПРИВА/

Продукти:
Точени кори за баница фини-400гр.
Лапад или коприва 400гр.
Сирене -200гр.
Заливка:
Яйца-3бр.
Кисело мляко 250гр
Олио

Приготвяне:
На измитият лапад се изрязват жилките.
В кипяша вода бланшираме лапада /копривата/.
След това го накълцваме.
Разстиламе корите и мажем най-горната с олио.
Сипваме върху нея от лапада /копривата/ и от натрошеното сирене.

Завиваме двете горни кори на руло.

Поставяме ги в тава намазана с олио.
Навиваме 7 рула.
С миксер разбиваме леко яйцата и добавяме киселото мляко.
С получената заливка поливаме баницата,
Печем в загрята фурна за около 45 мин.
В първите 20 мин е добре фурната да е на по-висока степен отдолу.
След като извадим баницата я завиваме, за да се задуши.



Няма коментари:

Публикуване на коментар